Onze steun van 1991 tot heden

Bij de aanvang van onze hulp in 1991 was die gericht op het goed bewoonbaar maken van het monumentale gebouw. Zoals we bij een eerste bezoek hadden geconstateerd waren de inrichting en voorzieningen bedroevend. Dat jaar en enkele volgende jaren zijn we ter plekke wezen werken.

Ook werd onze aandacht gevraagd om iets te doen voor de allerarmsten in Cristuru Secuiesc. Dit waren vooral ouderen met een beperking. De hulp heeft zich langzaam uitgebreid tot de plaatselijke bevolking en zelfs tot kledinginzameling en verkoop van kleding op verzoek van de burgemeester. De verkoop ging voor een symbolisch bedrag van meestal 0.25 Euro per stuk maar stelde ons in staat om de vrachtkosten en reiskosten te betalen en nog een deel over te houden voor hulp aan het kindertehuis.

Ook hebben we ervoor mogen zorgen dat er stromend water in de dokterspraktijk kwam.

Er is land gehuurd voor de zigeunerbevolking en er is stromend water aangelegd.

De brandweer konden we helpen met hun uitrusting.

De Gemeente is geholpen met een vuilnisauto.

Via onze kontakten is er controle geweest vanuit de EU om de leefomstandigheden in ogenschouw te nemen en daar wat aan te doen.

Het kindertehuis is alle jaren geholpen met extra goederen. Maandelijks krijgen ze een bijdrage voor sondevoeding.

Ook krijgen ze extra middelen om bijvoorbeeld fruit te kopen of om een korte vakantie mogelijk te maken.

Jaarlijks voorzien we ze van vitamine pillen.

Er is in samenwerking met twee andere stichtingen een bus gekocht voor rolstoelvervoer ten behoeve van het kindertehuis.

Jaarlijks hebben we meerdere keren contact met de directice of plaatsvervanger van het kindertehuis om ons op de hoogte te stellen van de situatie, de behoeften en mogelijke oplossingen t.b.v. de hulp. Ook hebben we meerdere keren contact met personen namens de Gemeente.